Temps de Flors 2015

Temps de Flors 2015

El riu Onyar tindrà 35 flors de grans dimensions que s’il·luminaran al vespre.

El projecte «Riu de Flors» vol fer brillar encara més una de les postals més típiques amb hortènsies, roses i nenúfars.

L’Onyar comptarà amb 35 flors de grans dimensions durant Temps de Flors. D’aquesta manera, Girona vol posar a l’aparador de la mostra turística un dels seu màxims exponents, el riu. Són flors metàl·liques recobertes de tela i pintades que estaran distribuïdes al llarg de l’Onyar, des del pont de Sant Feliu fins al pont de Pedra. Simbolitzen hortènsies, roses, nenúfars i flors d’ametller. Totes pintades amb diferents colors. Aquests dies els autors estan treballant ja a l’interior del riu i ja s’han col·locat alguns dels elements al mig del riu.

També hi haurà dos sortidors d’aigua que volen representar els núvols. El projecte s’ha batejat com a “Riu de flors, amb motiu de 60 anys de flors” i és obra del paisatgista Martirià Figueras, l’artista d’arts plàstiques i joieria Olga Pardo, l’escultor Rafel Feliu i els pintors Pau Feliu i Marc Currià. A partir de les nou del vespre, les flors s’iluminaran amb la intenció de continuar-les fent visibles com si brillessin i perquè quedin integrades amb les cases de colors de l’Onyar.

L’any passat el riu ja tenia algun “tastet floral”, com una Cocollona feta de flors. Enguany, però, una de les típiques postals gironines, lliurà molt més. La potenciació del riu Onyar és una de les gran novetats d’aquesta edició de Temps de flors 2015. Altres escenaris que són nous respecte a l’any passat són el monestir de Sant Daniel amb un projecte amb un miler d’azalees i seixanta globus provinents de Bèlgica i la incorporació de l’antic cinema Modern, on els visitants podran entrar al que queda de l’antic equipament després que, durant molts anys, hagi estat tancat.

La seixantena edició de Girona, Temps de Flors, que se celebrarà del 9 al 17 de maig i que comptarà amb un pressupost de 400.000 euros, ha reduït el nombre de projectes florals respecte a l’any passat per potenciar els escenaris amb muntatges més grans.