Llums nadal Girona 2015

Llums nadal Girona 2015

Girona engega al vespre els llums de Nadal, 27 novembre 2015

La ciutat de Girona donarà avui al vespre el tret de sortida a les festes de Nadal amb la tradicional encesa dels llums. Un cop més, el gran arbre de Nadal de la plaça Catalunya serà el protagonista de l’acte. Està previst que sigui a les 19 h. Prèviament, a les 18 h, es farà una cercavila a càrrec de la Girona Marxing Band i la Mula Baba. Sortirà del carrer Migdia, a la cantonada amb el carrer de la Creu, per anar fins a la plaça Catalunya, on els esperarà l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, per fer l’encesa.
Després de l’acte hi haurà més música i ball. Seran protagonitzats per l’ABDE Projecte Fama Girona –projecte educatiu format per alumnes d’edats compreses entre els 4 i els 17 anys de l’IES Santa Eugènia, l’IES Vicens Vives, l’IES Carles Rahola, l’IES Narcís Xifra i el Club Fama Pedret amb els Fama Kids–, que oferirà un ball nadalenc. La Girona Marxing Band i la Mula Baba reprendran la seva cercavila per anar fins a la plaça de la Independència, on l’ABDE Projecte Fama Girona repetirà el ball i s’oferirà una xocolatada popular, amb la col·laboració de l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça Independència.
Aquest any, els llums seran al Barri Vell, el Mercadal, l’Eixample i el Carme, Sant Narcís i la Devesa, Santa Eugènia i Can Gibert. A part dels carrers habituals, s’ha il·luminat també la Gran Via de Jaume I i tota l’avinguda de Sant Narcís, a més s’allarga la il·luminació del carrer de Santa Eugènia fins a la plaça de Santa Eugènia. També s’ha reforçat la il·luminació a la plaça de la Independència i l’avinguda de Sant Francesc.

Hi haurà, a més, instal·lacions efímeres a la plaça dels Països Catalans i a la rotonda del pont de Pedret. Aquests projectes artístics amb llum han estat dissenyats pel paisatgista Martirià Figueras i estan inspirats en Girona, Temps de Flors. A la rotonda de Joaquim Vayreda –davant del Palau de Fires– s’ha col·locat un motiu nadalenc. Tots els llums seran LED.

llums-nadal-2015-001

A Girona, 100% LED
A Girona la il·luminació és 100% LED. El canvi va començar el Nadal del 2011 i ha representat un estalvi energètic del 75%, segons càlculs de l’Ajuntament. Els llums es lloguen cada any i es fa mitjançant licitació de concurs públic. Funcionen amb un rellotge horari, i seguint el reglament d’ordenació ambiental no sobrepassen les 168 hores d’encesa. La il·luminació està consensuada amb les diverses associacions de comerciants, intentant prioritzar els carrers que han escollit cada associació amb els recursos disponibles.

Aquest any, a part dels carrers habituals, s’ha il·luminat també la Gran Via de Jaume I i tota l’avinguda Sant Narcís, i a més s’allarga la il·luminació del carrer Santa Eugènia fins a la plaça del Barco. També s’ha reforçat la il·luminació a la plaça Independència. La il·luminació dels carrers de Girona per Nadal estarà acompanyada d’instal·lacions efímeres a la rotonda dels Països Catalans i a la rotonda de la Copa. Aquests projectes artístics amb llum han estat dissenyats pel paisatgista Martirià Figueras i estan inspirats en Girona Temps de Flors.

llums-nadal-2015-003