';
Preloader logo

Paisatgisme - Paratges naturals

Projecte d’Explotació i restauració d’Extracció d’Àrids a l’antic meandre del Riu Fluvià per a la creació d’un parc natural

Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges

INFORMACIÓ

Un projecte de paisatge és una eina que pot resoldre de manera consensuada diferents conflictes d’interessos.
El projecte planteja compatibilitzar diferents interessos; per una banda l’extracció d’àrids i la restauració de la zona com a parc periurbà per a ús públic d’interès social. Interaccionant la possibilitat de donar solució viable a l’interès general d’activitats privades particularment agressives amb el medi, com una proposta de relació racional de reducció d’impactes mitjançant la restitució del dany. El disseny és fruit de l’anàlisi previ d’impacte sobre el medi i el funcionament dels sistemes naturals. Inclou projecte d’explotació, avaluació de l’impacte i projecte de restauració.

AUTORS: Martirià Figueras & Aspecte Paisatge
COL·LABORADORS: Jordi Quera i Miro ( Enginyer de CCP), Josep Mª Costa i Rogelio Linares ( Geòleg i hidrogeòleg ), Xavi Vila ( Biòleg esp. sistemes humits) i Llorens Abos ( Zoòleg)
SITUACIÓ: Torroella del Fluvià – Alt Empordà (Girona)
SUPERFÍCIE: 37 Ha
DATA D’EXECUCIÓ: Projecte 1996 – obra 2000
PREMIS: Projecte referent en el nostre país com a proposta mediambiental innovadora de relació entre privat-públic, consensuat per diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya, municipis veïns i la propietat.

PROJECTES SEMBLANTS